Pustna sobota, 6.2.2016, je bila dan primeren pustnim norčijam in veselju. Tudi v društvu invalidov Ljubljana Moste Polje smo se odločili, da se udeležimo in prepustimo pustnim norčijam in maškaradi.  Kot je že v navadi, se je tudi letos organizacijski odbor z Jožetom Jančarjem na čelu odločil za pripravo pustnega srečanja članov, članic in drugih simpatizerjev društva. Letos smo se z avtobusom odpravili v znano gostišče Štorovje v Selo pri Raduhovi vasi nedaleč stran od Ivančne Gorice na Dolenjskem. Poln avtobus potnikov, več kot 50 nas je bilo, med njimi že nakaj luštnih maškarc, se nas je po kroženju po Ljubljani, ko smo pobirali člane iz različnih delov mesta, ustavili na parkirišču bencinske črpalke v Šmarju-Sapu, kjer smo nazdravili slavljencem in se posladkali s sladicami iz popotne torbe. Okoli tretje popoldanske ure smo se pripeljali pred znano gostišče, kjer nas je že pričakalo osebje gostišča z aperitivom in nam zaželelo prijetno počutje in druženje v njihovem gostišču.

Po slastnem in obilnem kosilu ter prvi zdravici, ja naš harmonikar Jože, povabil vse prisotne na prvi ples. Med veselo druščino so se že počasi pripravljale prav simpatične maškarce. Pred glavnim dogodkom pustne sobote in maškarade pa smo še nazdravili, kot je tudi tradicija takih srečanj, namenili rojstnodnevne čestitke in zapeli vse najboljše ter solo plese za tri naše članice in tudi za našega harmonikarja Jožeta, ki so v teh dneh praznovali svoj jubilej. Kmalu se nam je pridružil tudi predsednik društva, Diko Ivanović , ki je  vse prav lepo pozdravil,  vsem zaželel prijetno počutje, povabil na aktivnosti društva v letošnjem letu, vsem slavljencem pa zaželel vse najnaj. Prišel je glavni trenutek večera, ko je harmonikar Jože naznanil, da se pričenja maškarada in naj se pripravimo za pustno povorko.  Povorka maškar je bila raznobarvna. Med njimi sta bila dva čarovnika, kan kan plesalka, hudič in hudička, zeliščarica, klovna, egipčanska plesalka, škrat, baron in baronica, zdravstveno osebje-kirurgije, črnka, mestne dame, zajčica, ciganka, planinec in še nekaj prisrčnih maškar. Po mimohodu, predstavitvi in rajanju, so vse maske dobile tudi nagrado v obliki mesne dobrote, suhe klobase. Vzdušje je bilo enkratno in tudi maškaram je že postalo precej vroče. Po tej maškaradi pa se je nadaljevalo rajanje  s plesom, pesmijo in ljudskim petjem med občinstvom. Kmalu je sledila še večerja, kuhano kislo in zabeljeno zelje ter slastna klobasa. Med večerjo nas je razveselila tudi športna informacija, da so naši smučarski »orli« zasedli prvo mesto v smučarskih skokih v Holmenkollnu na Norveškem. Ples, veselje in zabava se je nadaljevala in prišel je trenutek slovesa, ko smo morali oditi in zapustiti to čudovito gostišče, kjer so nam pričarali prav lepo popoldansko večerno doživetje in kjer smo se imeli zelo pustno norčavo.

Pot nas je vodila do doma po obratnem vrstnem redu, se veselega srca poslovili in zaželeli lep večer ter srečno pot.

Pustovanje (Štorovje 2016)