Lepa sončna sobota nas je popeljala na Primorsko. Sonce nas je spremljalo cel dan. Vsi dobre volje in pozitivne energije smo se najprej ustavili na Ravbarkomandi, kjer smo se okrepčali s pijačo in pecivom izpod pridnih rok naših članov in članic.

Pomlad se je bohotila v vsej svoji lepoti.

Prijazen vodič nas je popeljal skozi zgodovino Štanjela in Krasa. Obiskali smo tudi Ferrarijev park, ki je bil zgrajen po načrtih Maksa Fabianija kot del Vile Ferrari. Zgrajen je bil med obema vojnama. Enrico Ferrari je bil zdravnik, ki je želel zgraditi sanatorij za pljučne bolnike. Na Ferrarijevem vrtu se letno odvija veliko porok.

Polni lepih vtisov smo se odpravili na Rakek v gostilno Pav, kjer smo jedli okusno hrano, nazdravili vsem slavljencem, tudi mojemu očetu in zaplesali.

Padel je mrak, vstopili smo v avtobus in se prijetno utrujeni odpeljali proti domu.

Metka Kogovšek

Štanjel