Organizacijski odbor oz. komisija za socialno delo in zdravstvena vprašanja pod vodstvom vodje, Alenke Kocuvan s podporo vodstva društva in njenega predsednika Dikota Ivanovića, je pripravil srečanje invalidov I.kategorije oziroma težkih invalidov, članov društva invalidov LJ Moste Polje.

Srečanje je bilo izvedeno v četrtek, 16.junija 2016 ob 12.uri v gostilni Kovač v Sostrem pri Ljubljani. Tega srečanja s kosilom se je udeležilo 43 članov društva težje gibljivih invalidov s spremljevalci. Na to prijetno srečanje so prišli člani z najrazličnejših smeri s področja bivše občine Ljubljana Moste Polje, z avtobusom, osebnimi prevozi, nekateri pa tudi peš. Vreme je bilo zelo prijetno glede na predhodne, deževne dni, tako je bilo možno srečanje na zunanjem vrtu te gostilne v senci vinske trte in pravkar odcvetele lipe. Po krajšem zbiranju prijavljenega članstva, sta nas pozdravila predsednik društva, Diko in predsednica komisije Alenka. Strežno osebje nas je  postreglo z želeno, naročeno pijačo in odličnim kosilom.

Poleg dobrega kosila, pa so nam pripravili še nekaj presenečanj. Odbor je presenetil nekaj članov društva, ki ta mesec praznujejo svoj rojstni dan. Predsednik in vodja sta izročila lično izdelane voščilnice, jim izrekli rojstno dnevno voščilo, vsi pa smo jim v čast praznovanja zapeli rojstno dnevno pesem in pesem zdravljice. Presenečenj pa še ni bilo konec. Predsednik Diko je prinesel škatlo s presenečenjem. Ta embalaža pa sploh ni bila tako lahka, saj je v njej bilo darilo za prav vsakega udeleženca in sicer steklen kozarec z medom, simbolom zdrave prehrane in produkta domačih čebel, znane kranjske sivke in ga skupaj z Alenko razdelila vsem prisotnim.

Tega srečanja s kosilom so se razveselili vsi člani, invalidi in spremljevalci in vsi so se čutili spoštovanega in dobrodošlega. Zasluga gre že vsem preje imenovanim, saj imajo posluh in pomoč za vse, še tako težke invalide, s katerimi se manjkrat srečujejo na tedenskih srečanjih v društvu, zaradi svoje gibljivosti, saj se je tega srečanja udeležilo več na invalidskih vozičkih, slepih in težje vodljivih oseb.

Da je društvo res dobrodušno, pa se organizira tudi kopalni dan na morju za vse te invalide I.kategorije v Strunjanu, 16.julija. Vodja sekcije Alenka, je vse prisotne povabila na ta kopalni dan na morju, se z vsakim posebej pogovorila in uredila evidentiranje zainteresiranih članov.

Dan srečanja je kar hitro minil in tudi vreme se je začelo »kisati« in to dogajanje je marsikateremu pustilo neizbrisen pečat v srcu in duši članov, katerim je v normalnem življenju marsikdaj težko dosegljivo. Vodstvo društva in te delovne komisije pa obljublja ponovno srečanje v jesenskem času vsaj v vsaj takem članstvu, če ne še v večjem številu udeležencev.

Srečanje invalidov 1. kategorije DI LJ-Moste Polje