Suspendisse

   Sreda, 24.april 2019, je bil dan, ko smo se odpravili v Šmarješke Toplice. Poleg kopanja smo imeli na programu tudi obisk Pleterij.  Pleterje  je samostan reda kartuzijanov, najstrožjega moškega reda v rimskokatoliški Cerkvi.  Ogledali smo si muzej na prostem, ki ga bodo kmalu preselili in film kako  ljudje v samostanu  živijo. Sama  si ne predstavljam kako živiš v tišini in izoliran od civilizacije. Ljudje smo družabna bitja in res si je težko predstavljati samotarsko življenje. 8 ur molijo, 8 ur delajo na različnih področjih, vrt, ročna dela... Hrano si pridelajo sami. Na muzeju na prostem smo si ogledali kozolce, imajo veliko živali, sploh je bil zanimiv petelin, ki je bil nekaj posebnega Po ogledu smo se odpravili naprej na kopanje. 

Kadar gremo na kopalni izlet se vedno veselim kajti zelo rada plavam saj me to sprošča. Sonce je prijetno grelo in na voljo smo imeli 3 ure čistega užitka. 

Na kosilo smo se odpravili na turistično kmetijo Škrbina kjer nas je prijazen gospodar lepo sprejel, kosilo je bilo zelo okusno, po kosilu smo pa še zaplesali in se poveselili. Imeli smo se lepo.                                                          

                                                                                                          Metka Kogovšek

Šmarješke toplice#top

Klik na sliko za več fotografij

Donacija Na vrh