Zveza delovnih invalidov Slovenije je letos, v soboto, 14. maja 2016, pripravila že 18. revijo pevskih zborov društev invalidov zveze delovnih invalidov Slovenije. Na to revijo se vsako leto prijavi več društev in vsako leto je organizator drugo društvo. Tokrat je organizacijo že omenjene revije, katere se je udeležilo 21 zborov iz vse Slovenije,  prevzelo društvo invalidov Logatec pod okriljem Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v republiki Sloveniji, občina Logatec in njen župan ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Te revije pevskih zborov se je poleg zborov iz Logatca, Trbovelj, Pirana, Lj-Bežigrada, Lenarta, Dravograda, Metlike, Dornberka, Mute, Črnomlja, Maribora, Mozirja, Radlja ob Dravi, Zagorja ob Savi, Brežic, Slovenj Gradca, Šaleške doline, Žalca in Vrhnike, udeležil tudi naš pevski zbor DI Ljubljana Moste Polje pod vodstvom člana društva, pevovodje Jožeta Kelharja. Revijo pevskih zborov smo si odšli ogledat in spodbujati naše pevce, tudi drugi člani in kar 33 se nas je udeležilo tega lepega kulturnega dogodka.

Koncert pevskih zborov je bil izveden v športni dvorani Logatec ob osnovni šoli. Pevci in drugi člani, ki smo se pod vodstvom predsednika Dika Ivanovića z avtobusom podali v Logatec, smo na kraj dogodka prispeli okoli 13.45 ure, ker so pevci še imeli tonske vaje in predpripravo oz.generalko. Koncert se je pričel ob 15. uri s pozdravi predsednika društva invalidov Logatec, Rudolfa Korenča, kot organizatorja srečanja, predsednika Zveze delovnih invalidov Slovenije, Draga Novaka, kot krovne organizacije in govora župana občine Logatec, Berta Menarda, kot glavnega donatorja in sponzorja prireditve. Prireditev je povezovala prelestna mladenka, simpatične mažoretke pa so z napisnimi tablami spremljale pevske zbore. Vsak zbor je zapel dve pesmi po lastni izberi, na koncu koncerta pa še dve skupinski pesmi. Naš članski zbor sedmih žena in treh mož je pod vodstvom Jožeta Kelharja zapel dve ljudski pesmi; Tam v dolu in Tam v štajerski deželi. Nastopili so kot šesti izvajalec od enaindvajsetih nastopajočih zborov. Publika v dvorani je spodbujala naše pevce pred zapeto pesmijo in namenila velik aplavz. Koncert te pevske revije je spremljalo tudi spremenljivo vreme, saj se je po uri in pol koncerta začelo močno neurje in s tem močno šumenje po strehi, tako, da je ta koncert preglasilo in se ni slišalo razločno petja kljub ozvočenju. Revija zborov se je končala ob 18 uri s skupinskim nastopom vseh sodelujočih zborov in so zapeli dve pesmi in sicer Zdaj smo delo končali in Prav lepa je trnovska fara.

Po končani tri urni reviji pa so prizadevni člani DI Logatec v preddverju pripravili tudi sladko pogostitev in osvežitev za vse gledalce in pevce. Ker je bilo vreme precej deževno, so k dvorani postopoma prihajali avtobusi, na katere so se posedli gostujoči udeleženci od blizu in daleč. Na našem avtobusu je bilo tudi veselo, ko smo se vračali proti Ljubljani. S sladkimi dobrotami nas je pogostila naša članica Tilka, katera je ravno na dan koncerta praznovala svoj lepi okrogli jubilej. Vsi prisotni smo ji zapeli rojstnodnevno voščilo in ji voščili vse naj naj ob njenem prazniku. Solo rojstnodnevno pesem pa ji je namenil tudi pevovodja Jože Kelhar.

Bližal se je cilj našega popotovanja in kulturnega udejstvovanja in kmalu smo zapustili avtobus, se poslovili, si zaželeli lep dan, kljub deževju in se podali vsak svojo pot.

Pevska revija v Logatcu