Suspendisse


3. septembra 2017 smo se v organizaciji KUS-a ( klub upokojencev Slovenije), odpravili na zdraviliško letovanje na Korčuli. Po dolgi avtobusni  vožnji  in vožnji s trajektom smo prispeli v zdravilišče Kalos v Veki Luki na Korčuli. Po dobri večerji smo utrujeni popadali v postelje in zbudili smo se v lepo sončno jutro. Pregledal nas je zdravnik zdravilišča in vsakemu odredil štiri terapije na dan,(predsvsem so znane terapije z blatom) to je  skupno 28 terapij . V dopoldanskem času smo imeli terapije, popoldan pa smo lahko odšli na plažo ali na katerega od dobro organiziranih izletov. Ogledali smo si cel otok,  lepe plaže, degustirali lokalne specialitete, spoznali znamenitosti mesta Korčule in Blata, glavnega mesta otoka. Po vrnitvi v hotel in  po večerji pa smo preživeli večere ob prijetnem druženju. Imeli smo slavnostno večerjo z glasbo, dalmatinski večer, prepevale so nam klape in zaplesali so nam folkloristi. Tudi sami smo si pripravili družabni večer z zanimivimi družabnimi igrami.

Teden je hitro minil in vsi smo bili zadovoljni, najbolj pomembno pa je, da so terapije, ki smo jih bili deležni, pomagale .

Polni lepih vtisov in novih moči smo se odpravili proti domu in sklenili smo, da se prihodnje leto zopet vrnemo.                                                                                                                                    Alenka

                        ZDRAVILIŠKI SPROSTITVENI ODDIH V VELI LUKI NA KORČULI       Kot član društva invalidov Ljubljana Moste Polje sem se udeležil zdraviliškega sprostitvenega oddiha  v  Veli Luki na Korčuli, in sicer med 3. in 11. septembrom letos.

    Odpotovali smo z avtobusom s parkirišča Dolgi most v Ljubljani in zvečer prispeli v Specialno bolnico za medicinsko rehabilitacijo  Kalos v Veli Luki na Korčuli.

Že naslednji dan smo bili na zdravniškem pregledu pri zdravnici. Zdravnica mi je predpisala individualno terapijo, s katero sem bil izredno zadovoljen, saj je terapevtsko osebje zelo dobro in strokovno usposobljeno. Pred sedmimi leti sem doživel možgansko kap, vsako leto obiskujem terapije, toda tako zadovoljen s terapijo nisem bil še nikoli. Gibanje se mi je izboljšalo in če bi še naprej nadaljeval s tako terapijo in vajami, ki sem jih izvajal, bi se moje stanje zelo izboljšalo.

 Organizacija oddiha je bila enkratna, vzdušje odlično, številne animacije in zabave pa so nas zbližale pri medsebojnem spoznavanju. Večkrat smo šli dudi na izlet in spoznavali otok.

Pot domov je bila pestra, zanimiva in naporna.

Zadovoljen sem, da sem se udeležil oddiha in upam, da se vidimo zopet naslednje leto.


          


                                                                                                                                       Jože Bricelj

KORČULA 2017


Donacija #top

Klik na sliko za več fotografij

Na vrh