V soboto 23.4.2016 se je ob 20.uri,  v City teatru v ljubljanskem BTC-ju odvijala še zadnja predstava komične igre za odrasle Mame v letošnji sezoni. Naše društvo se je te predstave udeležilo v polno številni zasedbi. Zbor za naše člane je bil ob 19:30 uri pred in v avli gledališča. Dvorana je bila nabito polna tudi drugih obiskovalcev in predstava je bila popolnoma razprodana. Dobro uro dolga igra je nasmejala marsikaterega obiskovalca Cityteatra.

Na odru so se odvijale zdrahe petih novodobnih mamic ene generacije, sošolk in kolegic iz šolskih dni.

Mame so uprizorile znane slovenske igralke: Vesna Slapar, Barbara Medvešček, Tijana Zinajić, Ana Urbanc in Nina Valič, Tijana Zinajić je tudi režiserka te komične igre. Dialog med igralkami je novodoben, brez cenzurnih blokad, direkten govor mladih, pogovor med njimi pa je bil tudi precej nadobuden, slengovski, z opolzkim besediščem in opazki gostilniškega žargona. Skozi poplavo "ženskega čveka" spoznamo njihove poglede na vzgojo, kariero, zdravo prehrano, moške in seks. Sočutne in skrbne, sproščene in odkrite, divje, jezne in razuzdane nam brez dlake na jeziku, predvsem pa brez otrok, nalijejo čistega vina in tudi precej prižganih in pokajenih cigaret, ki spremeni marsikateri pogled na materinstvo.

Na odru pa ni bilo ovir niti za nazoren prikaz zabave mamic s pijačo in močno okajenim ozračjem, skratka »neprimerno« za otroke in mladostnike, kar pa tudi opozarjajo organizatorji.

Po koncu igre, okoli 21:20 ure, smo se zadovoljni odpravili domov.

Društvo na gledališki predstavi (MAME)