Kristalno čisto morje, toplo sonce in odlična hrana vse to nas je pripeljalo, da smo preživeli lep teden v Baški na otoku Krku.

V nedeljo zjutraj nas je avtobus popeljal proti Kvarnerju. Preden smo prispeli na naš cilj smo si ogledali jamo Biserujko, podobna je Postojnski jami, vendar malo manjša in zelo zanimiva. Vodička nam je povedala na kratko zanimivosti o jami. Počasi smo se odpravili proti našemu hotelu, kjer smo se razpakirali in spočili. Prvi večer smo imeli spoznavni večer. Nato pa smo imeli vsak večer  animacijo, družabne igre, tombolo, kjer smo se nasmejali in bilo je zelo zabavno. Za vse sta poskrbela naš predsednik Diko in Alenka, vodji naših počitnic. Vsako jutro smo imeli telovadbo, kjer smo se razgibali pred zajtrkom. Ogledali smo si tudi akvarij v Baški, kjer smo spoznali ribe, ki so v Jadranskem morju.

Najbolj se mi je pa vtisnil v spomin izlet z ladjico, kjer smo obiskali Goli Otok, Prvić in Grgur. Na Grgurju smo skočili tudi v kristalno čisto morje in se okrepčali. Vožnja z ladjico je bila prijetna. Zabavali smo se in bilo nam je lepo.

Srčno upam, da bomo naslednje leto ponovili naše počitnice v še večjem številu. Društvu, predvsem pa predsedniku in Alenki pa se zahvaljujem za čudovito organizirane počitnice.

Metka Kogovšek

Baška 2018