DRUŠTVENE AKTIVNOSTI

Posebej vas vabimo v klubske prostore vsak ponedeljek in četrtek, kjer vam

postrežemo kavico ali sok,  se pogovorimo  in opravimo tedensko srečanje.

Sami pa si lahko kaj preberete ali odigrate partijo šaha, domin,

kart.  Vzpodbujanje ustvarjalnosti in integracijo v kulturno in družabno življenje so po dogovoru z vodji posameznih dejavnosti.

Posebej  vam  moramo sporočiti , da si želimo čim več vaših obiskov. Nekaj se že dogaja , drugo pa se bo , če pridete.

ODSTRANIMO OVIRE IN USTVARIMO DRUŽBO, KI BO VKLJUČUJOČA IN DOSTOPNA ZA VSE!

DELAVNICE

Društvene delavnice se izvajajo na sedežu društva :

- torek  dopoldan od 9.00 - 12.00

Mentor delavnic je Marija Tekavec. Zaželjeno je, da se za udeležbo na delavnico predhodno najavite na telefon (številko mobitela dobite na sedežu društva )

Na delavnicah se boste veliko novega naučili,spoznali svoje kreativne zmožnosti, predvsem pa je pomembno druženje. Trenutno je poudarek delavnic izdelovanje nakita, izdelkov iz fimo mase, sliksnje na svilo, vezenje, izdelava voščilnic.

NOVO – Makrame – vezanje vozlov v določene vzorce – za nakit,  pasove, dekoracijo… Primerno za moške in ženske !

Delavnica Makrameja je vsak torek popoldan ob 16. Uri.

Vabimo vse zainteresirane, da se udeležite delavnic v čim večjem številu.

V društvu bodo tudi potekale delavnice o zdravem življenskem slogu, ki se jih lahko udeležite. Na delavnicah se bomo pogovarjali, izmenjali svoje izkušnje in znanje o zdravju in zdravem načinu življenja, saj je za nas invalide ta tema še kako pomembna. Imeli bomo kar nekaj predavanj na temo zdravega staranja in treninga za možgane.

NOVO – Vsako sredo bo v društvu potekala  tudi telovadba za zdravo hrbtenico. Telovadba ne bo zahtevna in bo primerna tudi za gibalno ovirane.  Telovadbo bo vodila ga. Mateja Škrinjar.  Telovadba je vsako sredo ob 17. Uri.

VABLJENI!

Tudi v letu 2018  nas bo v društvu  obiskal bioterapevt, ki nam bo pomagal na naraven način odpraviti določene zdravstvene probleme. ( informacije – Alenka )

Bioterapija pokriva široko področje, od začetne preventive do različnega zdravljenja vseh fizičnih, psihičnih in ostalih bolezni. Gre za uspešno, ne-invazivno in enostavno metodo zdravljenja z blagodejnim učinkom, ne glede na bolezensko stanje, ki se ga obravnava. Je zelo primerno tako za odrasle kot tudi otroke.

NI DOVOLJ SAMO VEDETI, ZNANJE JE TREBA TUDI UPORABLJATI IN NI DOVOLJ SAMO HOTETI, TREBA JE ZASE  TUDI NEKAJ NAREDITI.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

K športnim aktivnostim  želimo vzpodbuditi  čim več delovnih invalidov ,saj  prav z redno telesno aktivnostjo pridobijo

invalidi več energije, skozi življenje in delo se dosti bolj učinkovito spopadajo z napori in stresom, obenem pa  zmanjšajo

tveganje za poslabšanje stanja invalidnosti in poskrbijo za zmanjšanje nastanka različnih sodobnih zdravstvenih težav in

bolezni.

1. ŠAH: Treningi in igranje po dogovoru.

2. PIKADO: Treningi pikada so vsak ponedeljek  ob 17 uri v društvu.

4. ŠPORTNI RIBOLOV:                 Ribištvo vodi g. Ivan Intihar.

Vsem tekmovalcem čestitamo za športne dosežke in jim tudi v bodoče želimo čim več uspehov.

Če se želite pridružiti uspešnim ekipam  delovnih invalidov športnikov,  prav prisrčno vabljeni !

PLAN POHODOV V LETU 2018

Januar –TOŠKO ČELO – TOPOL

Februar – POLHOGRAJSKA GRMADA

Marec –  USKOVNICA

April – BLEGOŠ IZ LESKOVICE

Maj  – KUM

Junij–  PL. PREVAL - ROBLEK

Julij – VELIKA PLANINA

Avgust –  TRIGLAVSKA JEZERA

September – VRŠIČ – SLEMENOVA ŠPICA

Oktober – DOBRČA

November – TROMEJA

December - SABOTIN

Pohodi niso preveč zahtevni in so na lastno odgovornost. Vodi jih Ilić Rade, izkušen pohodnik. Pozanimajte se  in se prijavite  v društvu.

IZLETI V LETU 2018

Tudi v letu 2018 bomo organizirali mesečne izlete po domovini s kulturnim programom, dobrim kosilom in živo glasbo!

Za izlete ste se dolžni pravočasno prijaviti v prostorih društva, v času uradnih ur-prvi teden v mesecu,ko je izlet organiziran.

En izlet bo organiziran za težke invalide kot ohranjanje zdravja v Strunjanu. Društvo bo plačalo del cene vstopnice v kopališče

tistim  članicam in članom,  ki se bodo za kopanje prijavili in jim  je morsko oz. termalno kopanje koristno za zdravje. Komisija

za  izlete si pridružuje pravico do spremembe relacije ali datuma izleta, če ima zato tehten razlog. Prav tako pa tudi odpoved

predvidenega izleta, če se nanj prijavi manj kot 30 članov.

FEBRUAR - PUSTOVANJE

MAREC- 15.03. – KRŠKO – ogled nuklearke